Silltårta

Enkel men festlig rätt för midsommar och jul

Botten:

  •  200 g kavring

  • 50 gram smör
     

Fyllning:

  • 1 burk matjesill (200 g)

  • 1/2 rödlök

  • 3 dl gräddfil

  • 250 g kesella

  • 1 tsk Agar Agar

  • 1 msk sillspad

  • peppar
     

Garnering:

  • 2 st medelkokta ägg

  • Hackad gräslök

  • ½ Hackad lök

Mixa kavringen till smulor. Smält smöret. 
Blanda smör och kavringsmulor och tryck ut i en springform ca 24 cm i diameter. 
Låt stå i kylen i en halvtimme.

Hacka under tiden rödlök och matjesill grovt. Rör ihop gräddfil och kesella, i en kastrull. Smaka av med sillspad och peppar.

Blanda Agar Agar med vatten och låt stå i 2 min. 


Värm sedan blandningen på spisen på svag värme i två minuter för att sedan blanda med lök- och sillblandningen.

Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 3 h.

Dekorera med hackad lök och gräslök och kvartsdelade kokta ägg.

Tips!

Utmärkt att servera till fest både under midsommar och jul. Servera gärna med svalt vitt vin med eller utan alkohol.

20181125_184625_edited.jpg

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

Källa: Pågen
 

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook