• Jenny Granberg

Påsken är omplanteringens tid...

Vi är många som väntar på att vintern och kylan ska släppa sitt grepp. Under tiden omplanteras grödorna successivt medan vi hoppas att våren snart är i antågande.


I helgen som gick förberedde vi några plantor för smådjursmarknaden i Tollarp som Föreningeningen Tollarpsdagarna anordnade på torget. Det blev ett mycket uppskattat evenemang bland byborna, som gav bondmoran blodad tand.


Helgen som fortlöpte ägnades åt omplanteringar av resten av grödorna. Hann inte allt, men väl en hel del. Var inom Hemköp i byn och införskaffade mer plantjord. Uppskattar att jag slipper köra in till stan "bara" för ekologisk plantjord.

Physalis

Hade glömt bort physalisen, men den har kommit fint. Gott om plantor, blir gott om bär till sommaren. O när man glömt bort att man redan sått en drös physalis, så passar man på att så två byttor till ... Hur tänkte hon där?!

Pris: 10 kr/st
Vårlök - Long White Ishikura

Jo den där vårlöken, också en sån där bortglömd stackare, sådd 19e januari. Nu äntligen har även den fått mer utrymme för rötterna. Doftar redan ljuvligt lökig. :))


Pris: 10 kr/st


Butternutpumpa

Butternutpumpan är en fantastisk grönsak/frukt. Vi använder den mycket när vi gör grönsaksröra i ugnen som tillbehör till stek och liknande. Även gott att ha i småbitar i gryta eller riven i köttfärssåsen.


Pris: 20 kr/stVill du köpa plantor? Jag lägger upp allteftersom i den lilla shopen här på sidan. Beställ och betala direkt i shopen och hämta direkt på gården eller via kontoret i byn (Tollarp). Vi kommer även att sälja under torgdagarna i Tollarp i sommar. Väl mött! /Bondmoran

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook