Pocherat ägg

Enkel men festlig rätt för midsommar och jul

  • 4 ägg

  • Ättikslag

    • 1 1 ⁄2 dl ättika 1 1⁄2 dl vatten

  • Kokande vatten

  • Isvatten

Gör ättikslagen genom att blanda vatten och ättika. Knäck äggen var för sig och lägg försiktigt ner i ättikslagen. Enklast är att först hälla upp lagen i fyra glas, och därefter i med ett ägg per glas.

Koka upp vatten i en vid kastrull. Häll i både ägg och lagen i vattnet, ett efter ett och sjud i cirka 3 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i isvattnet.

Tips!

Kan användas som tillbehör till flera maträtter.

20181125_184625_edited.jpg

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook