© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook

Gravad lax

Passar allehanda rätter, oavsett årstid

Hel sida lax, benfri

1   dl strösocker
½ dl salt
Grovmalen svartpeppar
1 kruka dill

Skölj av laxen, känn efter så att inga ben finns kvar. Skär av den tunnare delen av laxsidan, som kan sparas till en annan laxrätt eller laxgryta. Blanda strösocker, salt och peppar (mängd efter smak) i en form, stor nog att lägga laxen i. Gnugga köttsidan med sockerblandningen, och även skinnsidan. Lägg laxen med skinnsidan nedåt, men överskottet av sockerblandningen ovanpå. Strö den hackade dillen ovan på. Svep formen, eller lägg på lock och låt stå svalt i två dagar, innan det är dags att avnjuta laxen.

Skiva upp den med avlång smal kniv, i tunna skivor.

Tips!

Utmärkt att servera till fest både under midsommar och jul. Prova gärna dina egna favoritkryddor så som citronpeppar, Fisk & Grillkrydda mfl.

20181125_184625_edited.jpg

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

silltarta.jpg

Silltårta

Enkel men festlig rätt för midsommar och jul

Källa: Eget recept