© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

Rostad potatis

  • 900 g sparrispotatis

  • 1 msk olja

  • 2 vitlöksklyftor

  • salt och peppar

Lammfärsbiffar

  • 100 g fetaost

  • 500 g lammfärs

  • 1 ägg

  • 1 tsk sambal oelek

  • salt och peppar

  • 1 msk olja

Mangochutneysås

  • 1 röd lök

  • 1 msk olja

  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)

  • 4 msk mango chutney

  • salt och peppar

Bönor

  • 250 g haricots verts

  • 1 tsk olivolja

  • 1 tsk rödvinsvinäger

Till servering

  • 3 msk matlagningsyoghurt

Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
 

Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olja, krossad vitlök, salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och baka i ugn i ca 15 minuter. Rör då och då.

Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i tärningar. Blanda lammfärsen med fetaost, ägg, sambal oelek, salt och peppar och forma färsen till portionsstora pannbiffar.
 

Mangochutneysås: Skala och skiva löken. Spara hälften och bryn resten i oljan. Tillsätt därefter tomaterna och låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Rör ner mango chutney och smaka av med salt och peppar.

Bönor: Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i haricots verts, koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Blanda de varma bönorna med resterande lök, olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.

Stek pannbiffarna i oljan tills de är färdiga, ca 4 minuter på varje sida.

Servera biffarna med rostad potatis, mangosåsen, bönor och en klick yoghurt.

Tips!

Rätten är fri från gluten. 

20180516_163831.jpg

Saftig sockerkaka med sommarens rabarber

croqued_misjou_1490-tif-cnv-700x700.jpg

Enkel och festlig som lunch eller förrätt

silltarta.jpg

Enkel men festlig rätt för midsommar och jul

Källa: ICA.se
 

Fler recept