Saffranssill med apelsin

En utsökt sill med julig smak av saffran och apelsin

2 pkt inläggningssill, ex Abbas

3 dl turkisk yoghurt

1 påse saffran

1 gul lök

1 apelsin, ekologisk

Chilliflingor

Lägg yoghurt i en bunke, strö över saffran. Finhacka löken, och lägg i bunken.

 

Skölj apelsinen och finriv skalet utan att få med dig det vita. Använd gärna ett cestjärn. Ned med apelsinrivet i bunken. Skär apelsinen mitt itu och krama ur saften i bunken. Se upp för ev. kärnor.

Stöt chiliflingor i en mortel, häll över i bunken och rör om. Smaka av. Ta chili efter smak och styrka.

Dela sillen i lagom stora bitar och vänd ner i bunken. Se till att alla sillbitar får den goda såsen runt sig, så den drar åt sig kryddningen.

Häll upp i burkar, och förvara svalt eller i kyl.

20181125_184625_edited.jpg

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

silltarta.jpg

Silltårta

Enkel men festlig rätt för midsommar och jul

Källa: Bondmoran
 

Tips!

Utmärkt att servera till fest både under midsommar och jul. Dessutom en mycket uppskattad gå-bort-present.

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook