© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook

Fläskstek, långkok

Sätt igång steken på förmiddagen, lagom klar när du kommer hem från jobbet

1 kg fläskstek

salt & peppar
2 gula lökar

3 st morötter

4 st vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 100°C

Salta och peppra steken runt om, massera in kryddorna väl. Lägg steken i en stekgryta av terracotta eller liknande. (En gryta av terracotta måste stå i vatten en timme först (följ instruktionerna som medföljer grytan). Skala vitlöksklyftorna och lägg i grytan, tillsammans med löken. Skala och dela morötterna i bitar, och lägg i grytan. 

Sätt i en stektermometer mitt i steken och låt stå tills du kommer hem från jobbet, och steken har en lagom temperatur på 70-75°C. Låt steken vila innan du skär upp den. 

Servera med kokt eller ugnsbakad potatis eller gratäng. Av skyn gör du sås, med grädde och redning.

Tips!

Variera med olika kryddor för att variera smaken.

20180516_163831.jpg
croqued_misjou_1490-tif-cnv-700x700.jpg
silltarta.jpg