© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook

Grönkålssoppa med pocherat ägg

Värmande soppa en höstig dag

4-6 portioner

Grönkålssoppa

1 gul lök

1 ½ msk smör

500 g grönkål

5 dl vatten
2 msk grönsaksfond

1 dl grädde
1 röd chilipeppar

salt och peppar

Pocherat ägg
½ dl ättikssprit
4 ägg
salt

Skala och hacka löken, och fräs i smöret. Finhacka grönkålen och chilipeppar och fräs ihop med löken. 
Tillsätt vatten och grönsaksfond, låt koka i ca 10 min. Rör ner grädden. Krydda efter eget tycke  med salt och peppar. Använd stavmixer eller mixer och mixa soppan slät.
 

För att pochera äggen; koka upp 2 liter vatten, tillsätt ättiksspriten och salt. Knäck äggen ett och ett i ett mindre glas. Låt äggen sakta glida ner i vattnet. Vänd de försiktigt så de håller ihop som bollar, med en sked eller hålslev. Låt sjuda i ca 3 min. Ta upp äggen och lägg i kallt vatten för att kokningen ska stanna.
 

Tips!
Grönkålen kan bytas ut mot gröna ärtor.

croqued_misjou_1490-tif-cnv-700x700.jpg

Croque madame med pocherat ägg

Enkel och festlig som lunch eller förrätt

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

20180121_175817.jpg

Fläskpannkaka

Lätt, enkelt och supergott

Recept och bild: Bondmoran