Fläskpannkaka

Lätt, enkelt och supergott

6 st ägg

4 dl mjölk, gärna gårdsmjölk

en skvätt grädde

½ dl vetemjöl

salt

finmald svartpeppar

100 g rökt fläsk

Sätt ugnen på 225°C

Knäck äggen i en bunke. TIllsätt mjölk och grädde, salt och peppar. Vispa.

Dela fläsket i stavar ca 1 cm tjocka. Lägg de i ugnsfast form eller långpanna, och stek gyllenbruna i ugnen. När de är färdiga, häll smeten i formen. Låt stå i ugnen i ca 30 min tills pannkakan fått fin färg, och den är klar när den inte längre är klibbig i mitten, vilket kontrolleras med en potatissticka eller gaffel.

Servera med vitkålssallad och rårörd lingonsylt.

Tips!

Pannkakan kan göras helt köttfri om så önskas, och man kan även byta ut fläsket mot ex kokt skinka, falukorv mm som alternativ. 

20180516_163831.jpg
croqued_misjou_1490-tif-cnv-700x700.jpg
silltarta.jpg

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook