Croque madame med pocherat ägg

Enkel och festlig som lunch eller förrätt

2 portioner

  • 4 brioche, cirka 2 centimeter tjocka

  • 1 avokado

  • 6 gruyère eller racletteost

  • 2 ägg

  • 3 msk ättiksprit, 12 %

  • 1 tsk salt

Pochera ägg: Koka upp 2 liter vatten med ättika och salt. Knäck ett ägg i varje kaffekopp, gör en virvel i vattnet med en slev och häll försiktigt i äggen. Låt äggen sjuda långsamt cirka 4–5 minuter, lyft upp med en hålslev och känn att de är mjuka och äggulan krämig. När äggen känns bra lyfter du upp dem och lägger dem på hushållspapper.

 

Skär briochen i 2 centimeter tjocka skivor.

 

Dela och skiva avokadon tunt och lägg den på briochen, täck hela brödet med gruyère och lägg en briocheskiva på. Grilla i en smörgåsgrill eller våffeljärn tills du får ett fint mönster och osten har smält.

Tips!

En utmärkt lättare lunch, eller förrätt.

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

Källa: Mitt kök
 

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook