© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook

Rabarberkaka

Snabbt och enkelt att baka om grannen tittar förbi på en fika.

4 ägg
3 dl strösocker

1 ½ dl ljummet vatten

75 g    äkta smör, smält
4 dl vetemjöl
2 tsk   bakpulver

2 tsk   vaniljsocker
 

200 g bär av ex. blåbär, hallon, hjortron

 

Muffinsformar

 

Ugn: 220° C med ovan och undervärme,
         varmluftsugn: 220° C

 

Vispa ägg och strösocker pösigt. (Våra ägg går inte att vispa vita men pösiga) Tillsätt vatten och det smälta smöret. Rör om. Sikta ner bakpulver och vaniljsocker i vetemjölet i en separat bunke, blanda om.

Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, och vispa skonsamt. När själva smeten är klar, vänd ner även bären så att de fördelas i hela smeten.

Ställ ut formar på en plåt, ca 20 st per sats. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar. 

Grädda mitt i ugnen, tills de blir gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga genom att sticka de med en potatisnål/brödsticka, så de är "torra", och inte smetar av sig på stickan.

Låt svalna på galler, och njut! 

Tips!

Välj de bär du tycker om. Du kan även använda rabarber, jordgubbar och äppelbitar i mindre bitar.

Lammfärsbiffar.jpg

Lammfärsbiffar med fetasås och mangochutneysås

Supergoda biffar som passar både vår och höst, eller varför inte en mysig sommarkväll på grillen.

silltarta.jpg

Silltårta

Enkel men festlig rätt för midsommar och jul

croqued_misjou_1490-tif-cnv-700x700.jpg

Croque madame med pocherat ägg

Enkel och festlig som lunch eller förrätt