Bacon & broccolipaj

Festlig paj mitt i vardagen!

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g rumsvamt smör

3 msk ljummet vatten

Tillbehör

150 g bacontärningar

1 röd paprika

1/4 purjolök

5 färska champinjoner

100 g broccoli
Smör för stekning
Salt och peppar

Äggstanning

4 ägg

½ dl ljummet vatten

Sätt ugnen på 220°C

Börja med pajdegen.

Skär smöret i bitar, strö mjölet över smöret och finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut i en pajform eller låg ugnssäker form, nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 30 min.

Dela champinjoner, paprika, broccoli och purjolök i bitar. Stek upp tillsammans med smör och bacon i stekpanna. Krydda med salt och peppar efter smak. Ställ åt sidan och vispa upp ägg och vatten i en bunke.

Ta fram pajformen med degen i, förgrädda i ugnen 10 min. Häll därefter över bacon och grönsaker, och till sist äggstanning. Fördela grönsaksröran jämnt i formen och tryck ner något i äggstanningen.

Skjuts in i ugnen och grädda den gyllenbrun tills ägget stannat, ca 30 min.

Tips!

Byt ut grönsakerna mot dina favoriter, kanske tomat och fetaost? Baconet kan bytas mot vegetariska alternativ. 
Välj gärna ekologiska och närproducerade grönsaker. De ger pajen mer smak.

20180516_163831.jpg
croqued_misjou_1490-tif-cnv-700x700.jpg
silltarta.jpg

© 2019 Björkbacka Gård

  • Instagram
  • Facebook